Meestgestelde vragen in verband met het PS.food & lifestyle afvaldieet

 • 1. Kaas is in de eerste fasen van het PS.food & lifestyle programma niet toegestaan.
  Dit komt omdat kaas erg vet is. Ook magere kaas zoals 20+ of 30+ kaas bevat nog relatief veel vet. Magere smeerkaas (20+) en hüttenkäse zijn al wel in fase 1 is wel toegestaan.
 • 2. Nee, dit mag niet. Voor een optimale verbranding en een constante aanvoer van eiwitten om de spieren te beschermen, moet tussen ieder eetmoment 2 tot 2,5 uur zitten.

  Als je bijvoorbeeld om 18.00 uur je avondeten neemt, kun je rond 20.30 uur nog een PS.food & lifestyle dessert nemen.
 • 3. Gekookte wortelen hebben een hoge glycemische index.

  Dit betekent dat de koolhydraten (suikers) in de wortelen snel in de darmen worden verteerd en hierdoor ook snel in het bloed worden opgenomen waardoor de bloedglucose spiegel te snel stijgt. Het lichaam kan hierdoor uit ketose raken.
 • 4. Zodra er weer brood gegeten mag worden (fase 2a) mag er ook weer boter gebruikt worden. Gebruik dan wel halvarine, dit is minder vet dan margarine.

  Let op: het woord dieet in dieetmargarine heeft niets met de hoeveelheid vet te maken, maar met het soort vet.
  Dieet in deze context betekent dat de vetten gezonder zijn voor het lichaam, maar vet bevat altijd 9 kcal per gram. Neem het liefst dieethalvarine of gewone halvarine.
 • 5. Ondanks dat fruit erg gezond is, is het toch niet toegestaan in de eerste fase van het PS.food & lifestyle afslankprogramma.

  Dit komt doordat fruit suikers bevat. Deze suikers dienen in het lichaam als brandstof en in fase 1 willen we dat het lichaam juist de reservebrandstoffen aan gaat spreken.
  Doordat de brandstoffen in de voeding tot het minimum worden beperkt schakelt het lichaam over op vetverbranding.

  Vanaf fase 2A komt fruit terug in de voeding.
 • 6. Het is belangrijk om voldoende te drinken tijdens het PS.food & lifestyle programma. Naast water zijn de volgende dranken geschikt:

  groene of zwarte thee zonder suiker en melk(geen fruitthee, zoethoutthee of sterrenmuntthee).
  bouillon, koffie zonder suiker en melk (max. 3 kopjes per dag), spa rood, cola light en crystal clear (max. 330 ml per dag).
 • 7. Een PS.food & lifestyle product met een "vlaggetje" bevat meer koolhydraten dan de andere producten, namelijk 10 gram of meer per product.

  Een vlaggetje product mag je maximaal 1 keer per dag consumeren, bij voorkeur alleen in het weekend. Op de voedingswaardenlijst vind je welke producten een vlaggetje hebben.
 • 8. Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is de bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers.

  Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect.

  Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PowerSlim coach hebt afgesproken.
 • 9. Het antwoord is nee. PS.food & lifestyle is een uitgebalanceerd programma, waarbij alle producten precies op elkaar afgestemd zijn.

  Indien het programma niet volledig gevolgd wordt is het effect hiervan weg en zullen ook de resultaten niet positief uitvallen.
 • 10. PS.food & lifestyle bevat waardevolle aminozuren, dit zijn de bouwstenen voor al onze lichaamsweefsels. Hierdoor breek je geen spiermassa af en behoud je een mooie strakke huid.

  Bij een crashdieet krijg je deze waardevolle bouwstenen niet binnen of niet in voldoende mate, waardoor je vaak veel loshangend vel overhoudt.

  De huidelasticiteit verschilt van persoon tot persoon, daardoor kan het voorkomen dat de huid met PS.food & lifestyle wel strakker is dan voorheen, maar nog niet zoals je graag zou willen. Dit ligt dus aan de mate van elasticiteit van jou huid, een oplossing die daarvoor resultaat kan geven is een bindweefselmassage.
 • 11. Om ervoor te zorgen dat PS.food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit van haar producten kan garanderen zijn alle PS.food & lifestyle producten uitgebalanceerd samengesteld met behulp van specifieke kennis van een team van levensmiddelentechnologen en diëtisten.

  De producten bevatten dankzij dit gespecialiseerde team de juiste eiwitten in de juiste hoeveelheden en verhouding. De samenstelling is bijzonder belangrijk om op een gezonde manier af te slanken. Er worden geen grondstoffen uit China gebruikt.

  De PS.food & lifestyle producten zijn verrijkt met extra mineralen die onmisbaar zijn tijdens het afslankproces. Verder zorgt de toevoeging van een voedingsvezel ervoor dat PS.food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit producten kan garanderen. Verzeker jezelf ervan dat je geen kopieën neemt maar dat je de echte PS.food & lifestyle producten gebruikt. Neem bij twijfel contact op met het hoofdkantoor van PS.food & lifestyle.
 • 12. Nee dit kan niet. Persoonlijke begeleiding is een onmisbaar onderdeel van het PS.food & lifestyle concept. Daarom zijn de producten alleen via de gecertificeerde PS.food & lifestyle coaches te verkrijgbaar. Voor vragen of ondersteuning kun je uiteraard Contact met mij opnemen.
 • 13. Als je diabetes type II hebt, maar geen medicijnen gebruikt, dan kun je direct beginnen met PS.food & lifestyle. Indien je medicatie gebruikt moet er eerst overleg zijn me de diëtist, diabetesverpleegkundige of de huisarts.

  Deze behandelaar moet toestemming geven en het afslankproces nauwgezet opvolgen.Waarschijnlijk moet de hoeveelheid medicatie snel worden bijgesteld.

  Voor mensen met diabetes type I heeft PS.food & lifestyle een protocol ontwikkeld. Dit protocol moet strikt opgevolgd worden door de PS.food & lifestyle coach in samenwerking met de behandelaars.
 • 14. Bijna alle producten van PS.food & lifestyle bevatten melkeiwitten, het is daarom helaas niet mogelijk om PS.food & lifestyle te volgen.

  Let op, een koemelkeiwitallergie wordt vaak verward met een lactose intolerantie. Hierbij is men niet allergisch voor de eiwitten in melk, maar overgevoelig voor lactose (melksuiker).

  Meer informatie hierover vind je bij de vraag: (16) Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PS.food & lifestyle volgen?
 • 15. Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PS.food & lifestyle goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PS.food & lifestyle producten.

  De hoeveelheid lactose die lactose-intoleranten kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA)concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose.

  Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen.

  De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.
 • 16. Ja, dat kan vaak wel. Intolerantie wil zeggen dat een stof niet verdragen wordt. Mensen met glutenintolerantie kunnen dit eiwit uit tarwe niet verteren. Mensen met glutenintolerantie moeten daarom een strikt glutenvrij dieet volgen.

  Elk spoortje van gluten beschadigt de dunne darm opnieuw. Deze beschadigingen zorgen ervoor dat de darm voedingsstoffen niet meer goed op kan nemen. Hoe eerder de aandoening herkend wordt, hoe beter de dunne darm kan herstellen.

  PS.food & lifestyle heeft zeer veel producten in haar assortiment die geen gluten bevatten.
 • 17. In principe kan het programma gevolgd worden. Wel moet eerst contact opgenomen worden met je behandelend arts om na te vragen of het PS.food & lifestyle afslankprogramma gevolgd kan worden in combinatie met jouw ziektebeeld en medicatie.

  De behandelend arts moet ook opvolgen omdat de kans bestaat dat het lichaam door het afvallen beter gaat reageren op de medicijnen. In dit geval moet de hoeveelheid medicatie verlaagd worden.

  Uit ervaring is gebleken dat men thyrax op een nuchtere maag moet innemen. Dus aan te raden is dat mensen de multivitamine nemen in de loop van de ochtend, wat min 2u na inname van de thyrax is.
 • 18. In principe is onbehandelde jicht een contra-indicatie en betekent dit dus dat je beter niet met het PS.food & lifestyle dieet kan beginnen. Als je onder behandeling bent bij een arts voor je jicht en medicatie gebruikt hiervoor, kun je hem/haar vragen of het mogelijk is toch te beginnen met PS.food & lifestyle.
 • 19. Ja, meestal kan dit wel. Afvallen zorgt ervoor dat er minder druk op je bloedvaten staat zodat deze beter kunnen doorstromen. Ook worden de vetten in je lichaam en dus ook in je bloed en bloedvaten minder, zodat er een betere doorstroming is van het bloed.

  Het lichaam hoeft nu niet meer heel hard te werken om het bloed rond te pompen doordat er minder druk op de bloedvaten staat.

  Let op: als je medicijnen gebruikt tegen de hoge bloeddruk (antihypertensiva) dan moet je eerst je arts raadplegen. Het kan zijn dat de hoeveelheid medicatie bijgesteld moet worden om te voorkomen dat de bloeddruk te laag wordt.
 • 20. Stoppen met pilgebruik kan zorgen voor hormoonschommelingen in het lichaam. Hormoonschommelingen kunnen het afslanken vertragen. Als je, samen met je coach, alle andere eventuele oorzaken hebt uitgesloten dan is het waarschijnlijk dat het stoppen met pilgebruik de oorzaak is van je tragere gewichtsafname.

  Als je met de pil bent gestopt omdat je zwanger wil raken, sla dan fase 1 of 2a van PS.food & lifestyle over. Maak wel het PS.food & lifestyle programma af omdat een gezond gewicht de kans op een (voorspoedige) zwangerschap vergroot.
 • 21. Realiseer je dat de obstipatie deels relatief is. Door de geringere opname van voedsel en voedingsvezel heb je minder volume in je maag en darmen waardoor je ook minder naar het toilet hoeft. Pas wanneer je echt last (pijn)  hebt, is er sprake van obstipatie. Dit kun je verhelpen door de volgende adviezen op te volgen.

  - Eet de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten rauw voor meer vezelwerking in de darmen.
  - Drink voldoende water (2 liter) en verdeel dit goed over de dag.
  - Neem een extra eetlepel olie per dag.
  - Neem een eetlepel lijnzaad in de ochtend, bijvoorbeeld gemengd door het PS.food & lifestyle product.
  - Beweging helpt om de beweging van de darmen op gang te brengen. Bijvoorbeeld een wandeling (na het eten) kan helpen om de darmwerking op gang te brengen.
  - Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er wordt gezegd dat een glas lauw water op nuchtere maag helpt.
  - Het PS.food & lifestyle supplement 'natulax' is speciaal ontwikkeld om de slechte stoelgang te verhelpen. Gebruik dit niet langer dan 3 dagen achter elkaar.
 • 22. Tijdens de eerste drie dagen van het programma kan hoofdpijn voorkomen. Een kopje bouillon en voldoende water drinken is soms al genoeg om de hoofdpijn te verhelpen.

  Bovendien is het gebruik van 1 AcidoSlim per dag zinvol. Als dit echter niet voldoende werkt dan is het toegestaan paracetamol in te nemen. De hoofdpijn heeft te maken met de omschakeling van het lichaam naar vetverbranding. Na drie dagen moet dit effect weg zijn.
 • 23. Duizeligheid en een slap gevoel kunnen voorkomen tijdens de eerste drie dagen van het programma en hebben te maken met de omschakeling van het lichaam naar vetverbranding.

  Dit kan verholpen worden door het drinken van een kop bouillon en het innemen van een extra acido slim. Na drie dagen is dit gevoel verdwenen en ervaren de meeste mensen juist een extra energiek gevoel.
 • 24. Dit kan voorkomen tijdens de ketose fase. Ketonen zijn stofjes die vrijkomen bij de verbranding van het lichaamsvet. Deze bijstoffen worden uit het lichaam verwijderd via de longen en de nieren, wat inhoudt dat ze vrijkomen met de ademhaling en de urine.

  Dit kan  zorgen voor een wat aparte geur van de adem. Om dit tegen te gaan is het toegestaan om 3 suikervrije kauwgums of smintjes per dag te gebruiken.
 • 25. Meestal heeft dit te maken met een hormoonschommeling. Door het afvallen kan er een hormoonschommeling optreden. Het kan ook komen door een vitaminen/mineralentekort of verzuring van het lichaam. Je ziet dit vooral bij mensen die extreem aan het lijnen zijn (anorexia), maar ook bij mensen die een programma volgen om op gewicht te komen.

  Haaruitval kan voorkomen tijdens het volgen van ieder afslankprogramma. Tijdens het volgen van PS.food & lifestyle is het belangrijk om de voorgeschreven supplementen, groenten en vocht in te nemen.

  Hierdoor kun je de afvalstoffen in je lichaam goed afvoeren, ga je verzuring tegen en krijg je genoeg vitaminen en mineralen binnen.
 • 26. Lichaamsvet bevat oestrogeen. Door de vetverbranding komen deze oestrogenen vrij in het lichaam, dit kan de menstruatie beïnvloeden. Het kan ook zijn dat het lichaam verzuurd is. Het lichaam probeert de afvalstoffen via de menstruatie af te voeren.

  Om dit te voorkomen of te verhelpen is het belangrijk genoeg groente te eten en genoeg water (vocht) te drinken. Mocht dit niet helpen en blijf je doorbloedingen hebben, overleg dan met je PS.food & lifestyle voedingscoach of het verstandig is om naar een andere fase te gaan.
 • 27. Mits je geen pil vergeet, ben je ook tijdens de ketose fase beschermd tegen zwangerschap. Tussentijdse bloedingen kunnen twee oorzaken hebben:

  1. Het lichaam is door de ketonlichamen wat verzuurd en probeert dit af te voeren via de bloeding.
  2. De oestrogenen die in het vetweefsel zijn opgeslagen, komen vrij door de vetafbraak waardoor een bloeding opgewekt wordt.

  Om verzuring tegen te gaan (1) is het belangrijk om voldoende water te drinken en dit goed te verdelen over de dag, 's middags én 's avonds groenten of rauwkost te nemen, en eventueel een extra Acido Slim in te nemen (in de ochtend).

  Tegen de tweede oorzaak is niets te doen en gaat vanzelf weer over. Maar als het bloedverlies te heftig is of te lang aanhoudt dan is het verstandig om in overleg met je PS.food & lifestyle voedingscoach naar fase 2a te gaan.
 • 28. Ja, PS.food & lifestyle is ook als vegetariër goed te volgen. Bijna alle PS.food & lifestyle producten zijn geschikt voor vegetariërs. Als je geen vlees eet, maar wel vis dan kun je natuurlijk vis eten.

  Eet je geen vlees en geen vis? Dan kun je voor je avondmaaltijd het beste tahoe, tofu of 2 eieren nemen. In deze producten zitten de minste koolhydraten.

  dienstplichtigen.

  Andere vleesvervangers zijn vaak op basis van peulvruchten en bevatten al gauw 10 g koolhydraten per portie. Kies nooit een gepaneerde vleesvervanger. Paneermeel bevat namelijk koolhydraten en zuigt daarbij ook vet op tijdens de bereiding.

  Vraag bij je PS.food & lifestyle voedingscoach naar een uitgebreide lijst met geschikte vleesvervangers.
 • 29. Ja, waarschijnlijk ligt het helemaal niet aan jou. In de eerste week tot 2 weken verlies je behalve vet ook veel vocht. De verhoudingen in het lichaam zijn dus anders waardoor het vetpercentage kan stijgen, terwijl je in absolute kilo's wel vet verloren bent.

  En omdat spieren grotendeels uit vocht bestaan, denkt de weegschaal dat de spiermassa is afgenomen.Dit is niet zo. In week 2 en week 3 herstelt de vochtbalans zich volledig en zul je zien dat je vetpercentage daalt en je percentage spiermassa stijgt.

  Dat je gewicht gedurende de dag flink kan schommelen, weet bijna iedereen wel. Maar zoals je gewicht flink kan schommelen, zo kan je vetpercentage dit ook. Dat is dus heel normaal. Een reden hiervoor is het verschil in lichaamsvocht. De hoeveelheid vocht in je lichaam verschilt op ieder moment van de dag en hangt ook af van hoeveel je hebt gegeten en gedronken en of je naar het toilet bent geweest of nog moet.
  Bij vrouwen speelt ook de maandelijkse menstruatie een belangrijke rol.

  Hoe meer vocht je in je lichaam hebt, hoe lager je vetpercentage maar ook hoe onbetrouwbaarder de uitslag. Het vetpercentage wordt namelijk gemeten met behulp van stroompjes die door je lichaam lopen. Vetmassa geeft veel weerstand dus hoe meer weerstand de weegschaal meet hoe hoger je vetpercentage. Van water (vocht) ondervindt het stroompje nauwelijks weerstand waardoor je vetpercentage een stuk lager uit valt.

  Daarnaast kan ook de manier waarop je op de weegschaal staat en de positie waar je voeten staan verschil maken. Bekijk liever de verschillen over een hele week, weeg dan altijd op hetzelfde moment van de dag en altijd in dezelfde outfit, dan is je beeld het meest betrouwbaar.
top