Waarom nu een goed moment is om te beginnen

PowerSlim

Goed moment om te beginnen

Het is april, de lente is officieel van start gegaan en we hebben steeds meer zomerkriebels. We krijgen zin in de hoge temperaturen en denken al na over de vakantie. Een prima moment om nu te starten om jouw doelen te behalen! Waarom? Wij geven je een aantal goede redenen en tips om meteen van start te gaan!

Redenen om nu te starten met een gezonde levensstijl

Het is langer licht. Heerlijke lange zomeravonden maken ons een stuk actiever. We kruipen minder snel op de bank voor de tv maar hebben meer zin om dingen te ondernemen. Ga bijvoorbeeld lekker de natuur in en maak een avondwandeling of ga een stuk fietsen. Geniet van de groene natuur en alle bloesem aan de bomen!

We hebben meer zin in lichte maaltijden. De tijd van stamppotten is achter de rug en we hebben meer zin in lichtere maaltijden. Een uitstekend moment dus om gezonder te gaan eten. Bijvoorbeeld een heerlijke salade, crackers met cottage cheese en radijsjes of 's avonds een visje met gegrilde groenten.

Het is nog niet te laat. Over drie maanden gaan de eerste schoolvakanties van start. Het is natuurlijk afhankelijk van het streefgewicht dat je wil bereiken, maar april is een prima moment om te starten met een gezondere levensstijl. Het gevoel dat de zomer al veel dichterbij is? In drie maanden tijd kun je ontzettend veel bereiken. Er is geen excuus om een gezonde levensstijl uit te stellen. Jij gaat toch ook al liever een stukje zelfverzekerder de zomer in!

Barbecueën kan prima PowerSlim proof. De gezellige zomeravonden komen er aan en die kunnen prima doorgaan wanneer je aan het PowerSlimmen bent! Barbecueën kan prima koolhydraatarm. Ga voor een lekker gegrild stukje vlees of vis, met een rijk gevulde salade en wat gegrilde groentes.

Maaltijdsalades Heerlijk en volop variatie mogelijk! Van lunch tot diner, van vis, vlees tot vegetarisch. Tip: gebruik de smoky barbecue bites als croutons.

Ga bijvoorbeeld voor deze lekkere rijstsalade met gerookte zalm en radijsjes.

Rijstsalade met zalm

Download recept "Rijstsalade met zalm" hier (Pdf)

Of deze mediterrane kipsalade.

Mediterrane kipsalade

Download recept "Mediterrane kipsalade" hier (Pdf)

Het is warmer, dus je drinkt meer water. Met warmer weer wordt het ook makkelijker om meer water te drinken. En meer water drinken is goed voor je! Zo helpt water drinken je nieren met de afvoer van afvalstoffen en zorgt het ervoor dat je sneller verzadigd bent.

Meer motivatie. De zomer is in aantocht en dat betekent ook de korte broeken, jurkjes en bikini. In plaats van die grote, verhullende trui geeft zomerkleding ons net wat meer motivatie om nu toch echt iets aan die overtollige kilo's te doen.

Slanke zomer tips

Plan 1 à 2 keer per week een vaste avond in om te gaan wandelen met een vriend of vriendin. Bijkletsen én bewegen tegelijk!

Maak een dubbele portie van je favoriete maaltijdsalade. Zo heb je je lunch of diner voor de volgende dag ook al klaar staan.

Wist je dat je met winkelen stiekem ook veel calorieën verbrandt. Een goed excuus om eens op pad te gaan voor een nieuwe zomergarderobe.

Blijf jezelf motiveren door jezelf te herinneren aan de reden waarom je begonnen bent. Schrijf een motiverende quote op een post-it en plak deze op je spiegel, of gebruik hem als achtergrond op je telefoon.

Drink 2 liter water per dag. Tip: zorg ervoor dat je een flesje of glas water bij de hand hebt. Dit herinnert je er aan om meer water te drinken. Je kunt ook een timer instellen op je telefoon of een app downloaden waarbij je de hoeveelheid water die je drinkt kunt bijhouden.

Carla staat je bij om je te helpen met het realiseren van een gezonde levensstijl en het behalen van jouw doelen.

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle