Verleid worden in de supermarkt

Eveline van de Waterlaat | Diëtist PowerSlim

Supermarkt

Nee, deze column gaat niet over het vinden van een nieuwe partner in de supermarkt, maar over het nieuwsbericht dat ik vorige week las over drie grote supermarktketens. Deze supermarktketens meldden dat ze de snoepverkoop bij de kassa gaan verbannen. De reden hiervoor: ze ontvangen veel klachten van ouders die het gejengel van hun kinderen bij de kassa zat zijn. Ook zou deze maatregel genomen worden om overgewicht bij kinderen tegen te gaan. Wat mij betreft een veel te voorzichtige eerste stap in de goede richting. Of deze maatregel overgewicht echt tegen zal gaan vraag ik me af. Want wist je dat supers veel meer doen om ons te verleiden om (ongezonde) producten te kopen?

Zelf probeer ik altijd met een grote boog om het schap met mijn grootste verleiding te lopen, chocolade. Helaas maakt 'mijn' super me het daarbij niet gemakkelijk. Want wist je dat de basis voedingsmiddelen die we allemaal nodig hebben, zoals vlees, brood, kaas en zuivel allemaal in de buitenste rand van de winkel staan en de ongezondere producten in de looppaden daarnaartoe? Dus wanneer ik kwark wil kopen ben ik genoodzaakt om langs het schap met chocolade te lopen. En als ik even niet oplet dan zwicht ik voor een reep chocolade of doos bonbons die 'toevallig' in de aanbieding zijn.

Zo heel toevallig blijkt dat echter niet te zijn want volgens het onderzoeksrapport 'Supers Gezonder?' blijkt dat ongezonde producten veel vaker in de aanbieding zijn dan gezonde producten. Ook blijkt uit dit rapport dat supermarkten veel meer schapruimte inruimen voor ongezonde producten. Daarnaast ligt snoep opvallend vaak op kinderhoogte. Dus door alleen het snoep bij de kassa te verbannen zijn ouders wat snoep betreft nog steeds niet af van het 'gejengel'.

Persoonlijk denk ik dat je als ouder niet moet wachten tot de supermarkt zijn verantwoordelijkheid neemt. Het lijkt me een stuk effectiever wanneer je jouw kind laat ervaren dat gezonde voeding ook heel lekker kan zijn en dat je niet altijd al het snoep kunt kopen waar je op dat moment zin in hebt.

Ik ben erg benieuwd wat jouw grootste verleiding in de supermarkt is en hoe je deze weerstaat? Deel deze met ons via onze

Facebook afvallen bij Elegance Change for Life Facebook pagina.
We horen graag van je!

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle