Goede voornemens? Verander je gedrag!

Ayla Janssen | Diëtist PowerSlim

Verander je gedrag!

De kerstdagen zijn weer achter de rug, nog enkele dagen en dan is het alweer tijd om het nieuwe jaar in te luiden. En dan komt er toch echt zo langzamerhand een einde aan deze magische tijd, vol lichtjes, warmte, lekker eten en gezelligheid.

Persoonlijk zie ik altijd een beetje op tegen januari en februari. Deze maanden zijn koud en kaal en waar je eerst naar huis reed in straten vol gezellige lampjes en kerstbomen, zie je straks niks meer en dat geeft toch altijd een beetje een leeg gevoel. Maar misschien zie jij dit anders en zijn voor jou januari en februari een zegen, maanden waarin de rust en regelmaat eindelijk (!) weer terugkeren.

Eindelijk is er een eind gekomen aan die decemberdrukte, van cadeautjes halen, feestjes, etentjes en verplichtingen. En als je kinderen hebt ben je stiekem misschien wel heel blij dat straks de scholen weer gaan beginnen en jij wat weer wat meer tijd voor jezelf overhoudt. Zonder kinderen die helemaal hyper zijn van alle feestelijkheden, snoeperijen (lees: heel veel suiker) en spanningen rondom Sinterklaas en de kerstdagen. EINDELIJK WEER TIJD VOOR JEZELF!

En dan is het tijd voor goede voornemens

Heb jij alle verleidingen goed kunnen weerstaan in de afgelopen tijd van chocoladeletters, kerstkransjes, lekkere kersdesserts en wijntjes? Gelukkig zijn er genoeg verantwoorde lekkernijen waar je onbezorgd van hebt kunnen genieten. Misschien heb jij de heerlijke PowerSlim kerstrecepten wel voorbij zien komen? Maar misschien is het ook minder goed gelukt en durf je eigenlijk niet meer op de weegschaal te gaan staan omdat die broek stiekem toch wel een beetje strakker zit.

Voor veel mensen is januari ook weer het moment van goede voornemens. Dit kan van alles zijn: misschien wil je stoppen met roken, minder schoenen kopen (lees: mijn goede voornemen) of vaker 'nee' zeggen. Máár de meesten willen toch een paar of meer kilootjes kwijt. Toch is het idee van een 'dieet' gaan volgen soms een beetje beangstigend. Je hebt misschien het idee 'dan mag ik nooit meer een ijsje, chocoladereep of een aardappel eten en nooit meer eens lekker lui op de bank liggen'. Iets 'nooit' meer mogen is vaak een van de grootste angsten van mensen die ergens aan willen beginnen en of ergens mee willen stoppen.

Elke verandering is spannend, zo ook met eten. We zitten in de "comfort zone" en veranderingen voelen bedreigend. Het voelt als VEELEISEND en we moeten AL ZO VEEL! toch?
Werken, kinderen, sporten, sociaal leven en we willen er graag allemaal ook nog eens leuk uitzien, zaterdag bij de hockey kijken en ook nog eens de leuke echtgeno(o)t(e) uithangen. Waar haal je de tijd vandaan? Een ander eetpatroon is dan misschien wel het laatste waar je op zit te wachten. Misschien raak je al in de stress van het idee.

Doe de 30 dagen challange!

Een goede manier om deze angsten tegen te gaan is een 30 dagen challenge. Het idee erachter is om 30 dagen lang een bepaald gedrag vol te houden of juist af te zweren. De veilige gedachte hierachter is dat je jezelf niet meer verplicht tot een volledige verandering, maar je gaat kijken hoe het jou bevalt. Na die 30 dagen maak jij de keuze: stoppen of juist doorgaan met jouw nieuwe gezonde levensstijl en laat jij de kilo's voor altijd achter je?

Vanuit deze gedachte heeft PowerSlim de 30 dagen afslankchallenge ontwikkeld. Deze zal starten op maandag 16 januari 2017 en 'eindigt' op dinsdag 14 februari. Zie het als een kickstart naar een gezond voedingspatroon en na die 30 dagen kies jij voor stoppen of doorgaan. Tijdens deze kickstart word jij 30 dagen lang extra intensief gecoacht. Naast jouw eigen persoonlijke PowerSlim voedingscoach, die altijd voor je klaarstaat, krijg je elke dag een nieuwsbrief met handige tips, weetjes, voedingsadvies of een heerlijk recept. Ook is er een Facebookgroep waar de deelnemers van de 30 dagen challenge op kunnen, zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Zet de eerste stap naar een gezond voedingspatroon en een fit, vitaal en gelukkig leven!

Tijdens deze 30 dagen zet jij de eerste stappen naar een gezond voedingspatroon en een fit, vitaal en gelukkig leven! Besluit je daarna om door te gaan dan wijkt jouw coach natuurlijk niet van jouw zijde. Wekelijks kom je op consult om te kijken hoe het gaat, te wegen en kun je al jouw vragen stellen en krijg je tips en adviezen.

PowerSlim besteedt veel aandacht aan gewichtsbehoud Als je uiteindelijk je streefgewicht hebt bereikt krijg je nog een jaar lang begeleiding waarbij je 1 x per maand bij jouw coach komt.. Onze diëtisten hebben hiervoor de cursus "Zo blijf je op je streefgewicht" ontwikkeld, waarin je samen met je coach alle mogelijke valkuilen behandelt en hiermee leert om te gaan. Het is namelijk minstens zo belangrijk (misschien wel belangrijker) om ook in de periode na het bereiken van jouw streefgewicht begeleiding te krijgen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het ongeveer een jaar duurt om gedrag, in dit geval gezonde eetgewoontes, blijvend te veranderen. Zeg maar dag tegen die kilo's en hallo tegen de nieuwe, stralende jij!

Meld je aan voor de PowerSlim afslankchallenge op telefoonnummer 06 8114 3812 of via ons
Contactformulier

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle