PowerSlim, kan dat ook als je vegetariër bent?

Ayla Steegs-Janssen | Diëtist PowerSlim

PowerSlim kan dat ook als je vegetariër bent

Aankomende week is het de "Nationale week zonder vlees". Misschien wil jij daar graag aan mee doen, maar ben je aan het PowerSlimmen. Gelukkig is dat geen probleem! Er zijn genoeg lekkere mogelijkheden om het PowerSlim programma vegetarisch te volgen. Het is zelfs hartstikke makkelijk, omdat de producten boordevol eiwitten zitten en het dus helemaal niet nodig is om vlees of vis bij je maaltijd te eten. Ook als je geen vegetariër bent is het wel eens goed om een dagje geen vlees of vis te eten, niet alleen voor de dieren, maar ook voor het milieu.

Het grootste gedeelte van het PowerSlim assortiment is vrij van dierlijke producten, waardoor je als vegetariër zorgeloos kunt genieten. Een enkel product bevat gelatine. Wil je graag weten welke producten dit zijn? Bij je PowerSlim coach kun je de allergenenlijst opvragen, daarop staan deze producten vermeld.

Hieronder geven we voor ieder eetmoment van de dag een aantal lekkere, vegetarische opties. Deze opties bevatten geen vlees en vis maar ook geen gelatine.

Het ontbijt

Het ontbijt is vaak niet lastig om vegetarisch te eten. Schrap de vleeswaren op je boterham en er zijn genoeg andere lekkere opties die over blijven. Hieronder geven we je enkele lekkere ontbijtsuggesties, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

 • Croissantje met PowerSlim chocolade hazelnootpasta of zelfgemaakte eiersalade
 • Magere kwark met muesli
 • Ontbijtkoek (met een laagje roomboter)
 • Crackers met smeerkaas
 • Lekker warme havermout
 • Een flensje appel karamel met karamel-zeezout stroop (eventueel met gebakken appeltjes vanaf fase 2)
Croissant eiersalade

Croissantje met zelfgemaakte eiersalade. Download recept "Croissant eiersalade" hier (Pdf)

De lunch

De lunch wordt vaak al iets meer een uitdaging. Veel mensen kiezen vleeswaren voor op brood of eten een salade met stukjes kip of gerookte zalm. Maar ook hier zijn natuurlijk genoeg lekkere opties om vegetarisch te eten. Wat dacht je van:

Cracker met avocado, geitenkaas en tomaatjes

Een rijk belegde cracker met avocado, geitenkaas en tomaatjes? Download recept "Cracker met avocado, geitenkaas en tomaatjes" hier (Pdf)

Of:

lekker soepje met roomkaas, boordevol groentes

Een lekker soepje met roomkaas, boordevol groentes geserveerd met een geroosterd PowerSlim broodje. Download recept "Spinaziesoep" hier (Pdf)

Of:

 • Sesam lijnzaadbrood, 1x met roomkaas light en komkommer, 1x met PowerSlim aardbeienjam
 • Tosti van een Mediterraans broodje met smeerkaas 20+, tomaat en ui
 • Boerenomelet met groente
 • Crackers met hüttenkäse, radijsjes en een halve avocado
 • Salade met gegrilde courgette, tomaat, avocado en de PowerSlim smoky barbecue bites
 • Toast classic met roerei en gebakken champignons

Tussendoor

Heel veel keuze! Wat dacht je van:

 • Diverse repen, zoals de chunky karamel, crispy appel of rode vruchten reep. Ideaal om mee te nemen naar je werk.
 • Zoete snacks, zoals de chocolade pinda koek, het frambozencakje of de vanille wafels bijvoorbeeld voor bij de koffie.
 • Hartige snacks, zoals kaaskoekjes, de parmezaan-rozemarijn snack of paprikachips voor 's avonds op de bank.

Bekijk alle producten van PowerSlim

Producten van PowerSlim

Het diner

Het diner wordt toch vaak wel gezien als het 'lastigste' moment van de dag voor vegetariërs. Veel mensen zijn namelijk gewend om vlees of vis bij hun maaltijd te nemen. Maar, gelukkig hoeft dit niet per se tijdens het PowerSlim programma. Want zoals ik al zei bevatten de producten van PowerSlim voldoende eiwitten en zijn daarmee uiterst geschikt voor vegetariërs.

Waarom? Als vegetariër is het soms lastig om genoeg eiwitten binnen te krijgen, omdat vlees en vis belangrijke bronnen zijn hiervan. Eiwitten zorgen voor een vullend gevoel en zorgen er daarnaast voor dat je je spiermassa behoud. Wanneer je vlees en vis uit je maaltijd weglaat wordt het lastiger een andere eiwitbron te vinden. Zo kun je door bijvoorbeeld PowerSlim penne of sojarijst aan je maaltijd toe te voegen toch voldoende eiwitten binnen krijgen.

Groentepasta

Groentepasta met de PowerSlim penne. Download recept "Groentepasta" hier (Pdf)

Of:

Tomatensoep-soepstengeltjes

Wat dacht je van een heerlijke pittige tomatensoep met PowerSlim grissini oregano om lekker te dippen? Download recept "Pittige tomatensoep met soepstengeltjes" hier (Pdf)

Of:

Frittata met broccoli en champignons

Ei-gerechten zoals een frittata met broccoli en champignons. Download recept "Frittata met broccoli en champignons" hier (Pdf)

Of:

Pasta met (gegrilde) groente, bijvoorbeeld fusilli met spinazie, tomaat en geitenkaas

Pasta met (gegrilde) groente, bijvoorbeeld fusilli met spinazie, tomaat en geitenkaas. Download recept "Frittata met broccoli en champignons" hier (Pdf)

Of:

Romige rijst met aubergine

Romige rijst met aubergine. Download recept "Romige rijst met aubergine" hier (Pdf)

Of:

Roerbakschotel tofu

Vleesvervangers zoals tofu of tahoe, bijvoorbeeld deze lekkere roerbakschotel met tofu, broccoli, rode paprika en peultjes. Download recept "Roerbakschotel met tofu, broccoli, rode paprika en peultjes" hier (Pdf)

Of:

Hartige pannenkoek met spinazie

Een pannenkoek doet het altijd goed. Zoet of hartig. Lekker met de karamel-zeezout stroop van PowerSlim of ga bijvoorbeeld voor een hartige pannenkoek met spinazie. Download recept "Hartige pannenkoek met spinazie" hier (Pdf)

Of:

Salade caprese met avocado en rode ui

Een lekkere salade, zoals een pastasalade met gegrilde groente en geitenkaas of een salade caprese met avocado en rode ui. Download recept "Salade caprese met avocado en rode ui" hier (Pdf)

Of:

Pittige-courgettesoep

Zelfgemaakte soep met PowerSlim grissini of toastjes voor erbij. Bijvoorbeeld tomatensoep of Pittige-courgettesoep. Download recept "Pittige-courgettesoep" hier (Pdf)

En een vleesvervanger?

Vlees en vis bevatten van nature bijna geen koolhydraten. Wanneer het afvallen wat langzamer gaat of wanneer je lastig in ketose komt dan kun je het beste zo veel mogelijk kiezen voor een PowerSlim product in combinatie met groentes in plaats van een vleesvervanger in combinatie met groentes.

Mocht je wel een keer voor een vleesvervanger willen gaan dan vraag bij jouw coach eens naar de lijst met vleesvervangers. Daarop staan toegestane vleesvervangers per fase. Het vegetarische schap in de supermarkt wordt namelijk ook steeds uitgebreider, met bijvoorbeeld vegetarisch gehakt, tofu en een vegetarische hamburger. Lekker om een keer te variëren. Let wel op met gepaneerde vleesvervangers, deze zijn tijdens het PowerSlim programma niet toegestaan, maar je kunt ze over het algemeen ook beter vermijden. Het paneerlaagje bevat namelijk vaak veel koolhydraten en zuigt zich vol met bereidingsvet dat je gebruikt, waardoor je extra calorieën binnenkrijgt.

Zoals je ziet geen enkel probleem om het PowerSlim programma ook vegetarisch te volgen! Laat je inspireren door de lekkere recepten en geniet van de heerlijke tussendoortjes. Nieuwsgierig geworden? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Lifecoach/voedingscoach Carla Claassen.

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle