PowerSlimmers helpen elkaar: Lastige momenten in de zomer

lastige momenten in de zomer

De zomer, een periode waarin veel mensen (normaal gesproken) allerlei leuke dingen op de planning hebben staan. We hebben zin om meer te ondernemen: terrasjes, barbecues, festivals en vakantie. Alleen gaat al die gezelligheid vaak ook gepaard met lekkernijen. IJsjes, alcoholische drankjes, borrelhapjes, hamburgers, noem maar op…

Maar een gezellige zomer hoeft helemaal niet gelijk te staan aan een ongezond voedingspatroon. We vroegen jullie naar tips hoe jullie omgaan met lastige momenten in de zomer. Weersta je die lekkernijen tijdens de vakantie en barbecue of heb je gezonde alternatieven, maar ook: hoe ga je om met sporten tijdens warm weer, geen zin om te koken of vocht vasthouden?

Onderstaand een overzichtje met de leukste tips van jullie, PowerSlimmers. De tip van Nathalie verkozen we tot de leukste, zij wint een PowerSlim pakketje.

 • Inge:Vanaf fase 2a is fruit weer toegestaan tijdens de lunch. Daar kun je ook een heerlijk ijsje van maken! Ik heb 75 g kwark met 100 g bevroren aardbeien in de blender gedaan, en je hebt een lekker ijsje. Met bijvoorbeeld een gebakken ei, 100 g tomaat en nog wat plakjes komkommer ernaast heb je een heerlijke lunch.

  Goed idee Inge, zelf je eigen ijs maken kan inderdaad heel simpel en gezond zijn!
 • Vanessa:Vakantie en zomer is lastig, daar kom ik nu al achter nu de restaurants en terrasjes weer open zijn. Maar met mijn geweldige coach Anke heb ik mijn zorgen besproken, en ik denk dat je er vooral niet te veel druk op moet leggen. Probeer zoveel mogelijk te genieten van al het lekkers wat wel kan.

  Precies! Er is zoveel nog wél mogelijk. Focus je niet op wat niet mag, maar kijk naar alle leuke en lekkere mogelijkheden die er nog wel zijn.
 • Nathalie:De zomer vind ik juist het makkelijkste. Héérlijke salades, waarmee je iedere dag kunt variëren. Ook bij de barbecue, bijvoorbeeld een zelfgemaakte huzarensalade van bloemkool. Mmm.. heerlijk! Makkelijk en koolhydraatarm. Ik snij een meerzaden bolletje van PowerSlim in (5) reepjes met dun laagje roomboter met bieslook erop, ter vervanging van het stokbrood met kruidenboter. Kipfiletje op de barbecue, helemaal niets mis mee. De wintermaanden met stamppoten en rookworsten of spekjes vind ik juist lastiger om te vervangen. Ik heb drie jaar geleden het PowerSlim programma gevolgd en ik ben nog altijd goed in balans. Succes voor iedereen die het programma volgt!"

  Wat goed van je Nathalie. Fijn dat je na al die tijd nog steeds je gezonde eetgewoonten weet door te zetten, super!
 • Sylvia:Als de kinderen een ijsje eten drink ik een glaasje cava.

  Slim om op lastige momenten, bijvoorbeeld wanneer anderen iets lekkers nemen, voor jezelf een alternatief te pakken. Dat kan inderdaad een drankje zijn maar natuurlijk ook één van je favoriete PowerSlim producten. Zodat jij ook gewoon kunt genieten van iets lekkers en het helemaal niet erg is dat je meedoet met de rest.
 • Anne:Mijn favoriete PowerSlim producten gaan sowieso mee op vakantie. Met de tussendoortjes van PowerSlim weet ik mijn balans mooi te houden. Zo kan ik volop van mijn vakantie genieten zonder schuldgevoel. Soms eet ik ook al een zoute snack voordat we uit eten gaan. Zo is de grootste honger gestild en stort ik me niet op het brood of de nootjes die vaak worden aangeboden.
 • Dongge:Sporten.

  Het draait uiteindelijk om de balans, dus mocht je jezelf een keer wat extra's gunnen dan is het inderdaad een goed idee om dit te compenseren met extra beweging. Ga lekker vroeg, dan is het nog niet zo warm en heb je het er voor de rest van de dag vast op zitten.
 • Ann:Ik maak een lekker ijsje door een ready-to-go smoothie in te vriezen.
 • Sylvia:Als ik het moeilijk heb, snij ik een melkchocolade chunk in hele kleine stukjes. Op die manier geniet ik veel langer van mijn chunk en heb ik geen behoefte meer om te eten, lees: snaaien.
 • Anita:Een van mijn grootste verleidingen is ijs. Ik neem nu eigengemaakte waterijsjes van Teisseire siroop (0% suiker) en natuurlijk water. Deze siropen hebben zulke lekkere en diverse smaken: van bosbessen tot Pina Colada. Ter vervanging van het roomijs vul ik ijsvormpjes met magere kwark, Teisseire siroop en afwisselend doe ik daar een zakje PowerSlim granola doorheen.Binnenkort wil ik het ook proberen met magere kwark en dan de PowerSlim karamel-zeezout siroop erdoor. Zo kom ik de zomer wel door!

  Wat een leuke ideeën Anita!

Tips van PowerSlim diëtist Ayla

Leuk! We zien veel lekkere ideeën voor ijsjes en vervangende recepten voorbij komen. Maar buiten lekkernijen draait de zomer natuurlijk om meer. Ik geef je graag nog een paar handige tips:

 • Vocht vasthouden:Heb je last van dikkere enkels en vingers in de zomer? Met warm weer kun je extra vocht vasthouden, vervelend. Dat extra vocht kan ook nog eens een vertekend beeld geven op de weegschaal, dus focus niet te veel op dat getalletje maar kijk ook naar je lichaamsstelling die je kunt meten op de weegschaal bij jouw PowerSlim coach. Extra water drinken en meer bewegen kan je helpen om vocht af te drijven.
 • Maak gezond koken makkelijk:Een gezonde maaltijd kan ook gewoon heel makkelijk zijn, zonder een uur boven een heet fornuis te staan. Ga bijvoorbeeld voor een stukje vlees of vis met groenten, een makkelijke maaltijdsalade met gerookte zalm of gerookte kip of een wrap gevuld met groenten en eventueel vlees of vis.
 • Bewegen in de zomer:Misschien vind je het met warm weer of in de vakantieperiode lastiger om te gaan sporten. Maar je hoeft echt niet altijd te sporten, bewegen is ook al voldoende. Probeer om iedere dag minimaal een half uurtje te gaan wandelen, ook in de vakantie kan het heerlijk zijn om je dag 's ochtends in de natuur te beginnen. Of verken de/je eigen omgeving op de fiets! Je kunt bijvoorbeeld ook op YouTube eens zoeken naar een lesje pilates. Bij pilates doe je rustige, spierversterkende oefeningen. Zo train je je lichaam zonder daarbij veel te moeten springen of high intensity oefeningen te doen. Toch trainen, maar minder zweten dus
 • Drink voldoende water:Vast geen nieuwe tip, maar wel heel belangrijk. Drink voldoende water, al helemaal in de zomer. Water helpt je o.a. om afvalstoffen af te voeren en je lichaamstemperatuur op peil te houden. In de zomer zweet je minder waardoor het belangrijk is om extra te drinken. Geef je water een lekker smaakje met bijvoorbeeld komkommer, limoen, munt of de water flavouring van PowerSlim. En zorg ervoor dat je altijd een flesje water binnen handbereik hebt.

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle