PowerSlimmers helpen elkaar: Hoe ga je om met verleidingen?

PowerSlimmers helpen elkaar: Hoe ga je om met verleidingen?

We vroegen jullie om tips om om te gaan met "verleidingen", om je mede-PowerSlimmers te helpen.

 • Rigje:"Wat mij helpt, is dat ik iets zoek binnen de PowerSlim producten wat ik lekker vind en dat eet ik dan als vervanging. Zo kom ik niet in verleiding om andere dingen te pakken. Al is het soms moeilijk met 3 lekkerbekken in huis. Ik zoek meestal iets wat in de buurt komt om mijn lekkere trek te stillen. Bijvoorbeeld de melkchocolade chunk, of soms iets tussendoor zoals een dropje of de chocolaatjes. Tot nu toe werkt dit heel goed!"

  Een goede oplossing om de verleidingen te vervangen door een verantwoord alternatief, Rigje!
 • Monique:"Ik visualiseer mezelf van de zomer in een strak shirtje (waar je alles in kunt zien) en dan heb ik gelijk geen trek meer!"

  Haha wat slim Monique, door je doel voor ogen te houden wordt het inderdaad makkelijker om bewuste keuzes te maken.
 • PowerSlim coach Willy:"Het is wel even oefenen geblazen, maar voor mij werkt het goed: van uitstel komt (meestal) afstel. Als iemand mij iets lekkers aanbiedt, zeg ik: "Dat ziet er lekker uit, misschien dat ik straks wat neem. Ik heb net gegeten". Wanneer ik "spontaan" trek krijg, bijvoorbeeld als ik iets lekkers zie of ruik of weet dat er een grote reep chocolade in de kast ligt, zeg ik tegen mezelf: Spring 10 jumping jacks, drink een glas water, wacht een half uur en als de trek dan nog aanwezig is, dan mag je snaaien"
 • Bea:"Op verjaardagen of feestjes zeg ik gewoon eerlijk dat ik een dieet volg. Dan komen zelfs de komkommers en tomaatjes tevoorschijn, en ik neem zelf ook altijd de crackers of toast en een reep mee."

  Leuke tips Bea, het helpt inderdaad om jouw doelen met anderen te delen. Zo kunnen ze rekening met je houden en je motiveren. Plus goede voorbereiding, door zelf wat mee te nemen, maakt het stukken makkelijker om je aan je gezonde eetpatroon te houden en de verleiding te weerstaan. Slim!
 • PowerSlim coach Janiek:"Ik vraag mijzelf af of die verleiding het écht waard is om overstag te gaan. Vind ik dit verleidelijke hapje écht lekkerder dan mijn favoriete snack van PowerSlim (de chocolade chunk natuurlijk)? En het antwoord is bijna altijd "nee". Nee, niet de moeite waard van het zondigen, want het is het niet waard om uit ketose te gaan. Plus nog een keer nee, want het is niet lekkerder dan mijn favoriete snack. Zo lukt het mij om de verleiding te weerstaan."
 • Kikiheeft maar liefst drie leuke tips:
  * Als ik even geen zin meer heb en hunker naar verleidingen pak ik één van m'n favoriete, maar te kleine kledingstukken uit de kast om aan te trekken. Dan heb ik direct weer motivatie om ervoor te zorgen dat dat kledingstuk wél past.
  * Wat ook helpt is m'n gedachten aan verleidingen verzetten, door iets te gaan doen. Dat kan van alles zijn: wandelen, stofzuigen, opruimen. Als het maar afleidt.
  * En als laatste tip: ik maak weleens een kwarktaart met PowerSlim producten. Heerlijk om dan toch te kunnen genieten van een stukje taart die volledig PS proof is.

 • Wat een leuke tips Kiki: je doel voor ogen blijven houden, afleiding zoeken en zorgen voor een alternatief. Dat zijn inderdaad goede manieren om met verleidingen om te gaan. Een zelfgemaakte PowerSlim kwarktaart/cheesecake is inderdaad heerlijk.

Tips van PowerSlim diëtist Ayla:

Ook Ayla, diëtist bij PowerSlim, geeft je graag een aantal tips hoe je het beste kunt omgaan met verleidingen:

 • Denk niet aan de dingen die je niet mag, maar kijk eens naar de dingen die je wel mag. Door jezelf constant te herinneren aan de dingen die je niet mag, krijg je er misschien juist wel ontzettend veel trek in. Maar er zijn nog zoveel lekkere dingen die je wel mag. Ben je bijvoorbeeld gek op gerookte zalm? Maak dan een lekker hapje van komkommerschijfjes met roomkaas en gerookte zalm. Of wat dacht je van een lekker biefstukje met gegrilde groenten.
 • Zorg voor een alternatief. "Nee" zeggen wordt een stuk makkelijker wanneer je een lekker alternatief voor handen hebt. Ga je naar een verjaardag? Neem gewoon zelf jouw favoriete PowerSlim reep mee. Voel je niet bezwaard om nee te zeggen tegen dat stuk taart, en leg uit waarom je liever voor jouw PowerSlim snack kiest.
 • Houd je doel voor ogen. Waarom wil je een gezond eetpatroon volgen? Omdat je graag weer vol zelfvertrouwen die ene jeans wilt aantrekken of omdat je je gewoon veel beter voelt? Herinner jezelf aan je doel, dat maakt het makkelijker om bewuste keuzes te maken.
 • Zorg voor een gezonde omgeving. Door verleidingen zoveel mogelijk uit het zicht te leggen (of ze gewoonweg niet in huis te halen), word je er ook niet aan herinnerd. Dat kan binnenshuis maar ook buitenshuis. Sla de gang in de supermarkt met de chips en chocolade gewoon over of wandel met een grote boog om die frietkraam heen, wanneer je weet dat dat één van je grootste verleidingen is.
 • Bereid je voor. Zodat je niet gebonden bent aan het aanbod in het tankstation waar je onderweg langs komt, maar je gewoon jouw lunch kunt eten die je meegebracht hebt. Daarnaast zorgt een goede voorbereiding er ook voor dat je niet op het laatste moment zwicht voor een ongezonde, makkelijke maaltijd.
 • Ben je al op gewicht? Houd je dan aan de stelregel: 'Ik neem iets lekkers alleen als ik het een 9 waard vind'. Is het stuk slagroomtaart dat je wordt aangeboden slechts een zesje waard? Laat het dan staan. Neem het alleen als het het écht waard is, anders is het slechts zonde van de calorieën.

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle