Je doel bereiken én behouden

Demi Kooij | Diëtist PS.food & lifestyle

Je doel bereiken én behouden

Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen en we zitten inmiddels alweer in januari. Met de feestdagen achter de rug is januari vaak dé tijd van goede voornemens. Het is het moment dat we eens kritisch naar onszelf gaan kijken en doelen voor ogen nemen voor de rest van het jaar.

In vele gevallen hebben deze goede voornemens te maken met het bereiken en vervolgens behouden van je optimale gewicht. Elk jaar weer is dit één van de meest gehoorde voornemens. Het streefgewicht bereiken lukt in veel gevallen nog wel, maar voor je het weet zit je weer op je oude gewicht (of zelfs daarboven).

Wat we willen voor dit jaar is niet alleen je doel behalen maar vooral ook behouden. En wat nou als ik je vertel dat je dit met het PS. food & lifestyle programma kunt realiseren?

Waarom PS. food & lifestyle?

PS. food & lifestyle is een door diëtisten ontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde methode voor het aanleren van een gezonde levensstijl.

Vele onderzoeken hebben aangetoond dat een methode die gebaseerd is op de inname van kwalitatief hoogwaardige eiwitten en beperking van koolhydraten de meest effectieve manier is voor het bereiken én behouden je doel.

De kracht van het programma zit hem in de ideale combinatie van: persoonlijke begeleiding, een op maat aangeboden voedingsadvies en de producten van PS. food & lifestyle gecombineerd met gangbare voedingsmiddelen.

Samen met jouw PS. food & lifestyle coach (Carla Claassen) ga jij onder intensieve persoonlijke begeleiding stap voor stap werken aan een bewuste en gezonde levensstijl. Omdat wij niet staan voor quick fixes, maar juist voor een langdurig resultaat, krijg je nog een jaar lang nabegeleiding na het behalen van je doel.

Crash dieet versus PS. food & lifestyle

Nu hoor ik je denken, er zijn zó veel diëten op de markt. Waarom moet ik dan voor PS. food & lifestyle kiezen? Dat zal ik je uitleggen.

Er zijn inderdaad talloze diëten, het deel van deze diëten worden ook wel klassieke crashdiëten genoemd, waarbij er sprake is van een drastische vermindering van de calorie inname. Ondanks deze calorie vermindering komt bij deze diëten een groot aandeel van de calorieën alsnog uit koolhydraten en dit verhindert de vetverbranding.

In combinatie met een verminderde eiwitinname betekent dit ook afbraak van spiermassa, waardoor er een daling plaatsvindt van het basaalmetabolisme (energieverbruik in rust). Dit zorgt ervoor dat het lichaam minder energie verbruikt, wat inhoudt dat je na het dieet nóg minder moet gaan eten om op gewicht te kunnen blijven. Dit is vaak niet haalbaar, waardoor je dus weer makkelijker aankomt in gewicht. Het welbekende jojo-effect.

Grafiek

Zoals eerder benoemd blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat gewichtsverlies en het behouden van dit bereikte gewicht het meest effectief is bij een hoge eiwitinname (HP) en lage glycemische index (LGI). Dit eetpatroon is, in tegenstelling tot de andere diëten, het enige dieet waarbij na een periode van gewichtsverlies dit gewicht ook werd behouden.

Het PS. food & lifestyle programma

Bij het PS. food & lifestyle programma focussen we juist op het aanleren van een gezond eetpatroon, met veel eiwitten en weinig koolhydraten. We hebben een groot assortiment aan lekkere en verantwoorde producten. Deze producten worden ontwikkeld door onze diëtisten die niet alleen kijken naar wat er níet of zo min mogelijk in het product gaat (zoals koolhydraten en suiker), maar ook naar wat er wél in gaat. Dit is namelijk minstens zo belangrijk! Wat er wel in gaat zijn o.a. eiwitten van hoge biologische kwaliteit, en dit is essentieel voor jouw resultaat.

Tijdens het programma wordt een eiwitinname aanbevolen van 1,3 g eiwit per kg lichaamsgewicht voor vrouwen en 1,6 g eiwit per kg lichaamsgewicht voor mannen. Deze hoge eiwitinname zorgt ervoor dat de spiercellen optimaal onderhouden worden en er geen afbraak van spiermassa plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat de stofwisseling en daarmee de vetverbranding op pijl blijft, om zo het jojo-effect tegen te gaan.

De verschillende fases

Het PS. food & lifestyle programma is opgedeeld in drie hoofdfases.

Fase 1

De eerste fase wordt de strikte fase genoemd. Je gaat hierin actief aan de slag om jouw doel te behalen en het aanleren van een nieuw eetpatroon. Je volgt een uitgebalanceerd voedingspatroon met zo min mogelijk koolhydraten, voldoende eiwitten en groenten.

Omdat het aanleren van nieuwe gewoontes niet altijd makkelijk is, krijg je wekelijks begeleiding van jouw eigen persoonlijke coach.

Fase 2

Als je doel voor zo'n 80% is bereikt, ga je door naar fase 2. Dit is de overgangsfase en duurt gemiddeld zo'n 1 à 2 weken.

In deze fase wordt de hoeveelheid koolhydraten iets opgehoogd, en worden er weer wat meer reguliere voedingsmiddelen toegevoegd aan het voedingspatroon. In deze fase werk je nog steeds toe naar het bereiken van je doel, maar op een iets wat langzamer tempo.

Fase 3

De laatste fase, fase 3, noemen we de stabilisatiefase. Zo goed als alle voedingsmiddelen zijn weer toegestaan. De hoeveelheid koolhydraten wordt opgehoogd en samen met je coach zoeken jullie uit hoeveel koolhydraten het beste bij jou past om in balans te blijven. Je blijft nog steeds één keer per maand bij je coach langs gaan. Deze fase volg je minimaal één jaar, zodat je na deze fase precies weet hoe je een gezond voedingspatroon moet aanhouden en in balans kunt blijven.

Neem een kijkje bij de: 3 Fasen

Om dit proces te ondersteunen zijn de producten van PS. life ontwikkeld. Dit zijn heerlijke alledaagse producten waarmee je lekker én gemakkelijk in evenwicht blijft. Zo maak jij iedere dag een verantwoorde keuze en kun je toch genieten van iets lekkers.

Heb je nog vragen of wil je graag beginnen aan het programma?

Neem dan contact op met Carla Claassen

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle