Eiwitrijke producten: goedkoop is duurkoop!

Wendy Versweyvelt | Diëtist PowerSlim

goedkoop is duurkoop

Zoals het terugkeren van de seizoenen, zo zien we ook dat we elk voorjaar aan afvallen denken. Helaas herhalen heel wat dames (en trouwens ook heren!) dit ritueel jaarlijks. Afvallen in de lente en weer aankomen daarna. Wat vreemd dat het een jaarlijks ritueel lijkt te zijn.

En we letten allemaal graag een beetje op onze uitgaven, dus als het even kan geven we liever minder uit. Toch wil ik je waarschuwen voor besparingen op gezondheidsvlak.

Goedkoop eten

Voor (waanzinnig) weinig geld kan ik een hele bak lasagne kopen of een kant-en-klare pizza. Het spreekt voor zich dat deze gerechten qua voedingswaarde een verschrikking zijn. Probeer daar je gewicht maar eens mee onder controle te houden. Vaak leveren deze ongezondere gerechten je heel wat calorieën op, naast heel wat vet en zout, zien we ook vaak veel toegevoegde koolhydraten en suikers. Maar…. goedkoop is het wel!

Op lange termijn spaar je echter geen eurocent uit, want het eten van calorierijk voedsel, met veel vet, zout en koolhydraten heeft gevolgen voor je gezondheid. Natuurlijk ondervind je die schade niet na 1 ongezonde maaltijd, maar wel bij een ongezond eetpatroon op langere termijn. Naast een futloos gevoel, minder zelfvertrouwen en vermoeidheid zijn er ook gezondheidsrisico's die toenemen bij een ongezond eetpatroon, zoals een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes… Kortom door je ongezonde, maar wel goedkope, eetpatroon, ga je vaak later juist méér uitgeven. Aan doktersbezoeken en medicatie bijvoorbeeld….

Dus misschien toch even opletten waar we op besparen. Persoonlijk bespaar ik dan liever wat meer op kleding of schoenen. De kleermaker herstelt die blouse erg netjes, zodat hij makkelijk nog een seizoen mee kan. En ik kan mijn favoriete pumps een keer laten herstellen in plaats van deze meteen weg te gooien als de hak stuk gaat. En ach, ik heb misschien ook geen zeven paar laarzen nodig?!

Goedkoop afvallen

Ik trek 'de lijn' even door… (sorry voor de woordspeling) Stel: jij bent nu net op het punt gekomen dat je een paar kilo kwijt wil. En dus ben je koolhydraatarm en eiwitrijk gaan eten met het PowerSlim programma. Laat je dan niet verleiden tot goedkope producten uit de drogisterij of supermarkt, zoals Kruidvat of Action.

De goedkopere repen en -shakes bevatten meer koolhydraten en minder eiwitten dan een PowerSlim voedingsmiddel!

En dat heeft nadelen:

Jojo-effect!

Dit is namelijk geen uitgebalanceerd koolhydraat-arm en eiwitrijk dieet meer, het is een crashdieet. Bij crashdiëten val je wel af, maar je verliest voornamelijk vocht en spiermassa. Door het verlies aan spiermassa is het dagelijkse verbruik van je lichaam afgenomen, daardoor kom je later weer erg snel aan. Vaak meer dan je kwijtraakte! Meer over crashdiëten lees je hier!

PowerSlim versus crashdieet

PowerSlim vs crashdieet

Uiteindelijk duurder af!

In deze producten zitten meer koolhydraten en daardoor gaat je lichaam niet in ketose. Als gevolg zul je langzamer afvallen en dus langer door moeten gaan om jouw doel te bereiken. Kortom, het lijkt alsof je minder uitgeeft, maar in realiteit klopt dat niet!

Stel dat je drogisterijproduct € 3,00 goedkoper is per dag. Dan denk je vast 'mooi, ik spaar € 21,00 uit per week!' Reken toch maar eens na: Met het uitgebalanceerde PowerSlim-programma verlies je die kilo's in bijvoorbeeld zes weken, nu val je langzamer af en heb je voor hetzelfde gewichtsverlies 8 weken nodig. Je zult dus 2 weken langer producten moeten kopen. Je besparing is al verdwenen!

Honger en zin in zoet!

Door het hogere koolhydraatgehalte in het goedkopere product gaat je bloedsuikerspiegel flink schommelen (en zodoende zal je uit ketose raken). Je ervaart hierdoor meer honger en je krijgt weer zin om te gaan eten tussendoor. Nu heb je dus niet alleen langer nodig om je doel te bereiken, het is ook nog eens moeilijker vol te houden. De kans dat jij je doel bereikt wordt kleiner op deze manier.

Kwaliteit van eiwitrijke producten!

Hoe graag we ook slank willen zijn , gezondheid komt altijd op de eerste plek, toch?! PowerSlim is gespecialiseerd in het ontwikkelen van voedingsmiddelen die koolhydraatarm, eiwitrijk én lekker zijn! Dus zorgen we ervoor dat ons programma jouw lichaam voorziet van alles wat belangrijk is, zoals vitamines, mineralen, vezels en kwalitatief hoogwaardige eiwitten.

Als het over eiwitten gaat, dan is het belangrijk dat alle essentiële aminozuren voorzien worden. Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten. Een aantal aminozuren kan je lichaam niet aanmaken, daarom noemen we deze de essentiële aminozuren, je moet ze via voeding opnemen. Daarom besteedt PowerSlim erg veel zorg aan het ontwikkelen van producten die voldoen aan de hoogste eisen én erg lekker zijn.

Afvallen doe je maar even, maar slank zijn voor het leven!

Kiezen tussen 6 weken een uitgebalanceerd programma volgen, zonder hongergevoel en met flink wat gewichtsverlies….. of 10 weken honger lijden en langzamer afvallen, dat is vast snel gekozen. De kans dat je het dubbel zo lang kan volhouden met minder resultaat op de weegschaal en meer honger is klein, heel erg klein.

Natuurlijk is gewichtsverlies niet het enige. Als die kilo's er dan eenmaal af zijn, dan wil jij ze er af houden, toch?! Je wil niet afvallen om weer aan te komen. Je wil je slanke lijn behouden voor de rest van je leven. Daarom legt jouw PowerSlim coach graag de focus op gewichtsbehoud op lange termijn.

Een jaartraject met 12 verschillende items, zoals tussendoortjes, emotie-eten, vakantie, etiketten lezen etc. is jouw stokje achter de deur. Een jaar lang leert jouw coach jou om je gewicht onder controle te houden. Daarna kan je op eigen kracht verder. Gesteund door heel wat voedingskennis en met een duidelijke strategie kun jij je gewicht mooi behouden!

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle