Afvallen bij glutenintolerantie

glutenvrij dieet

Wat zijn gluten?
Gluten is het eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst, rogge, spelt en kamut. Het zit ook in de producten die van deze granen zijn gemaakt zoals: brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel. Daarnaast zien we het ook terug in producten waar je het niet direct van verwacht zoals soepen ( bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, bier en ijssoorten.

Wanneer een glutenvrij dieet volgen? Mensen die gluten niet verdragen hebben last van ´glutenintolerantie´. Een andere benaming hiervoor is coeliakie.

Bij mensen met coeliakie gaan de dunne darmvlokken kapot, wanneer deze regelmatig met gluten in aanraking komen. Dit veroorzaakt buikklachten waarbij op den duur de darmwand , door het contact met gluten, ernstig beschadigd raakt. Hierdoor kunnen voedingsstoffen minder goed opgenomen worden. Het gevolg is dat men een tekort krijgt aan vitaminen en mineralen. Hierdoor ontstaan allerlei klachten in het lichaam.

Mensen met de darmaandoening coeliakie krijgen een glutenvrij dieet voorgeschreven.

Glutenintolerantie en PS.food & lifestyle.
Indien je een glutenintolerantie hebt dan kun je verbluffend goed afslanken met PS.food & lifestyle. PS.food & lifestyle heeft namelijk 45 glutenvrije producten waarmee je voldoende kunt variëren, lekker kunt blijven eten en waarbij je met 5-6 eetmomenten goed kunt afvallen. Wist je trouwens dat coeliakie de meest voorkomende voedselintolerantie is in de westerse wereld? Op dit moment zijn er ongeveer 25.000 mensen in Nederland bij wie coeliakie is vastgesteld, maar er wordt geschat dat in ons land circa 80.000 tot 160.000 mensen geen gluten verdragen.

Terug naar bron "Weetjes"

Bron: PS.food & lifestyle